Om oss

Edebohemmet ligger fridfullt vackert i utkanten av det lilla samhället Edebo. Nära till natur och djurliv med lämpligt avstånd till affärer, bank badhus mm. I omgivningarna finns gott om natursköna promenadvägar.

 

Vi har bedrivit psykiatrisk omvårdnad sedan 1977. Det finns således en lång erfarenhet av arbete med människor i behov av bl.a. psykisk och social omvårdnad. Sedan 2006 har vi inriktat oss på stöd och omvårdnad av personer med dubbeldiagnoser (samsjuklighet). LPT, LRV och LVM med drogtester och avgiftning i samarbete med bl.a. psykiatrin.

 

Det är ca 650 m till närmaste busshållplats med förbindelser till Stockholm, Uppsala, Arlanda, Norrtälje, Hallstavik och Östhammar. Buss 639 går direkt till tekniska högskolan i Stockholm tar ca 80 min. Buss 641 går till Norrtälje med täta förbindelser till bl.a. Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Bemanning finns dygnet runt. Sjuksköterska/or finns på plats måndag – fredag med beredskap övriga tider. I övrigt finns på konsultbasis tillgång till specialistläkare genom Norrtälje pyskatriska enhet som regelbundet träffar de boende och gör medicinska bedömningar. Psykiatriker kan konsulteras på tfn må – fre. kl. 08.00 – 16.30. Övrig akut psykiatrisk kontakt tas direkt med S:t Görans psykakut.

 

Medicinhantering och delegering sköts på plats av ansvariga sjuksköterskor. Tandvård finns genom en upparbetad kontakt med tandvården i Hallstavik. Fotvårdsspecialist gör regelbundna besök. En etablerad kontakt finns med distriktssköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut på VC i Hallstavik.

Aktiviteter erbjuds i den dagliga verksamheten men även bl.a. genom kommunens aktivitetscenter Åran och Kvarnen som till stor del kan erbjuda ett anpassat aktivitetsinnehåll. Möjlighet till trädgård och stallarbete finns samt ridning anpassad efter förmåga.

 

Aktivitetshandledare finns på plats alla vardagar. Vi har morgonsamling varje vardag och boenderådsmöten ca en gång i månaden. Resor och utflykter görs i samråd med de boende. Avgiftning, drogtester och abstinensbehandling görs i samråd med ansvarig läkare. Personalhandledning och utbildning finns minst 1 gång/månad.